top of page
DSC08337_edited.jpg
UPSIDE_1119-09.png

Wij zijn Upside en wij maken plantaardige worsten voor in de wildernis. We geloven dat deze wereld een gezonder, plantaardig en biologisch voedsel systeem nodig heeft. Upside is gestart door drie mannen, Gertjan, Dirk en Erik.

 

Drie mannen die graag samen bij het kampvuur eten roosteren en een biertje drinken. Drie mannen die naar buiten willen, de wildernis in, door het bos lopen, bergen beklimmen en een kampvuur maken. We willen dat kunnen blijven doen.

 

Ander voedselsysteem

Alledrie geloven we dat plantaardig voedsel daarbij helpt. Goed eten met minimale impact op de planeet. Daarom maken we de beste plantaardige worsten om de wildernis te behouden. Upside Plantbased is gemaakt voor, door en in de wildernis.

Een betere wereld begint bij het maken van onze worsten. Om onze impact te minimaliseren is de keten kort. Onze ingrediënten zijn biologisch en afkomstig uit het westen van Duitsland. Je ziet de tarwe en lupine, de basis van onze worsten, vanuit de fabriek groeien. Onze verpakking is recyclebaar, maar nog niet perfect. We werken hard om ook hiermee onze impact te verlagen.

Voor de wildernis
UPSIDE_1119-09.png
treesforall

 Herstel van de wildernis 

Herstel van de wildernis

Om de wildernis een handje te helpen planten wij elke maand 40 bomen in Nederland en Madgaskar. We werken hierbij samen met Trees For All.

Nederland

In Nederland kunnen dat nieuwe bossen zijn op voormalige landbouwgronden of herstel van zieke bossen. Wij planten zoveel mogelijk verschillende inheemse boomsoorten. Deze diversiteit is belangrijk voor een gezond en klimaatbestendig bos.

 

Madagaskar

Madagaskar heeft een unieke biodiversiteit, waarvan veel dier- en plantsoorten alleen op het eiland voorkomen. Een groot deel van de ongerepte natuur en regenwouden is verloren gegaan door ontbossing, degradatie en klimaatverandering. Slecht 3% van het bos in de regio is nog over en is daarmee het meest bedreigde ecosysteem ter wereld. Ook de lokale bevolking wordt hard getroffen door lange droogteperioden, mislukte oogsten en watertekorten. Samen met Stichting Zazamalala gaan we de endemische bossen in West-Madagaskar herstellen en meer habitat creëren voor de bedreigde planten en dieren.

bottom of page